Ahad, 18 Mac 2012

ISU SOSIAL : Umat Islam wajib memerangi LGBT


Oleh : Maulana Arrif

PERNAH ditulis di halaman ini pada 31 Julai 2011 mengenai perkahwinan sejenis di Amerika Syarikat (AS). ‘‘Enam ratus lima puluh sembilan pasangan dilaporkan telah melangsungkan perkahwinan sejenis di New York pada 24 Julai 2011, mencatatkan rekod jumlah perkahwinan gay dan lesbian yang terbanyak dalam sehari.”

New York adalah negeri keenam di Amerika Syarikat (AS) yang ‘menghalalkan’ perkahwinan sejenis. Ini bermakna 44 negeri sahaja lagi di negara pengeskport ideologi demokrasi, kebebasan dan hak asasi itu yang belum mengiktiraf seks dan perkahwinan sejenis. Lambat-laun negeri-negeri lain juga akan mengikut jejak langkah New York. Logiknya hanya masa yang menunda pelaksanaan kebebasan yang amat bertentangan dengan syariat agama Islam ini.

Berita ini mungkin dibaca dengan senyum sinis oleh umat Islam di Malaysia. Pada akal kita, tidak mungkin budaya kuning yang Allah kutuk di dalam Quran itu akan menular ke Malaysia suatu hari nanti. Persoalannya adakah semua umat Islam benar-benar menjiwai dan beriman dengan al-Quran?

Senyumlah atau ketawalah. Syaitan-syaitan juga sedang ketawa. Banyak perkara yang dulu kita ketawakan sudah menjadi budaya tiruan di Malaysia.

Hanya beberapa bulan kemudian, kecoh pula di Malaysia apabila polis mengharamkan sebarang perhimpunan atas nama Seksualiti Merdeka, satu gerakan yang sedang berusaha untuk mendapat kebebasan yang sama bagi pengikut-pengikut ‘kaum Nabi Luth’ di Malaysia. Pergerakan itu telah merancang untuk mengadakan program khas pada 2 hingga 13 November 2011.

Seksualiti Merdeka menuntut kebebasan seks bukan sahaja bagi sesama lelaki dan sesama perempuan. Mereka juga menuntut kebebasan bagi seks semua jenis (termasuk pondan) yang dinamakan LGBT, akronim bagi Lesbian, Gay, Biseksual, Transgender. Nauzubillah!.

Menurut laman sesawang khas yang diwujudkan khusus bagi program itu, Seksualiti Merdeka adalah gabungan kerjasama individu dengan beberapa badan bukan kerajaan (NGO) termasuk Majlis Peguam Malaysia, SUARAM, Empower, PT Foundation, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan Amnesty International.

Program itu gagal kerana polis bertegas. Tetapi percayalah bahawa mereka akan cuba lagi pada tahun ini dan pada setiap tahun mendatang. Jika suara mereka semakin kuat, percayalah akan ada parti-parti politik yang tumpang sekaki untuk memancing undi.

Di AS juga gerakan LGBT ini dulunya ditentang kuat oleh masyarakat umum. Akhirnya jumlah pengamal LGBT bertambah besar dan mereka mengadakan demonstrasi di jalan raya untuk menunjukkan kekuatan angka bilangan mereka.

Melihatkan jumlah pengamal LGBT yang ramai, kumpulan-kumpulan politik pun terdorong membaca perkembangan dari sudut politik. Betapa gerakan LGBT boleh menjana undi yang mungkin dapat menentukan kemenangan mana-mana pihak dalam pilihan raya. Lalu enam negeri di Amerika Syarikat telah membenarkan perkahwinan sejenis.

Berwaspadalah kita di Malaysia kerana wabak yang sama sekali bertentangan dengan ajaran Allah ini juga mulai merebak ke sini. Seksualiti Merdeka turut disokong secara terbuka oleh beberapa nama yang dikenali ramai. Ada tokoh politik yang secara terbuka menganggap undang-undang mengenai seks di luar tabie sebagai lapuk.

Cuma bahana LGBT ini masih di peringkat awal di negara kita. Namun pendedahan Mingguan Malaysia minggu lalu mengenai bilangan lelaki gay bertambah, wajar menambah kebimbangan mereka yang bimbang. Laporan-laporan susulan juga membayangkan kemungkinan budaya songsang ini mendapat sokongan daripada pihak-pihak luar yang mahu meruntuhkan kestabilan Malaysia.

Juga tidak mustahil jika pejuang-pejuang LGBT mendapat bantuan kewangan bagi menguruskan program-program Seksualiti Merdeka seterusnya. Pertukaran rejim (regime change) lebih mudah dilakukan jika serangan digerakkan melalui segenap saluran dan medan termasuk ke atas keutuhan agama Islam di Malaysia.

Jika benar laporan bahawa bilangan gay di Malaysia makin bertambah, pasti ada kalangan desperado politik yang sedang memikirkan bagaimana mahu menggembleng sokongan mereka untuk memenangi pilihan raya. Kini pengamal LGBT masih minoriti, tetapi dalam demokrasi ternyata kadangkala majoriti terpaksa tunduk kepada minoriti yang bersatu-padu.

Kita tidak boleh memandang ringan ancaman LGBT. Jika hanya kumpulan akhbar Utusan yang melalak dengan sokongan beberapa kerat NGO Islam, ancaman mereka akan bertambah kuat pada masa akan datang. Dan jika kekuatan iman dan pegangan agama dalam kalangan umat Islam semakin longgar, apa yang sedang berlaku di AS lambat-laun akan berlaku juga di Malaysia.

Amalan seks songsang bukanlah suatu noda baru. Al-Quran mencatatkan ia telah berlaku di zaman Nabi Luth yang hidup sezaman dengan Nabi Ibrahim. Di Malaysia juga mungkin telah lama berlaku, tetapi secara sangat tersembunyi dan terpencil dalam kalangan segelintir manusia songsang.

Amat dikhuatiri apabila golongan ini sudah berani tampil secara terbuka menyatakan kesongsangan mereka dan menuntut diberikan kebebasan dan hak, sama dengan lain-lain hak sejagat. Inilah salah satu dimensi songsang demokrasi, kebebasan dan hak asasi manusia yang kelihatan disebarkan sebagai ‘agama baru’ untuk menggantikan agama-agama dulu termasuk Islam.

Sudah tentulah penyebaran ‘agama baru’ ini mendapat sokongan dan bantuan yang kuat daripada syaitan-syaitan yang sentiasa berusaha untuk menyesatkan anak-anak Adam. Mereka ini adalah syaitan-syaitan manusia dan syaitan-syaitan yang tidak kelihatan.

Umat Islam tidak boleh memandang ringan ancaman LGBT kerana ia bertentangan dengan fitrah yang Allah kurniakan kepada manusia. Ini adalah fitrah yang ditanam oleh nafsu dan syaitan. Jika semua pihak sama ada kalangan agama, politik, pendidik dan ibubapa tidak peka, percayalah bahawa generasi mendatang akan dengan senang hati memeluk ‘agama baru’ yang songsang.

Boleh dikatakan kebanyakan orang ialah ibu bapa. Sebagai ibu bapa, janganlah berfikir bahawa ia akan berlaku hanya ke atas anak orang lain, bukannya anak-anak kita. Mentaliti begini hanya akan menolong penularan LGBT.

Islam adalah agama rasmi atau agama Persekutuan negara kita. Hanya Islam yang Allah redai sebagai agama yang menjamin kehidupan yang lebih baik dan kekal di akhirat kelak. Majoriti rakyat Malaysia ialah kita umat Islam. Jangan biarkan anai-anai LGBT meruntuhkan keutuhan Islam di Malaysia. Umat Islam wajib memerangi LGBT dengan apa jua cara sekalipun. Jika tidak, LGBT akan berkembang dan Allah akan menghukum kita.

Sumber : http : //www.utusan.com.my/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan